Bart Taminiau, de drijvende kracht achter KredietUnie Regio Tilburg

Negen jaar bij KredietUnie Regio Tilburg

Bart Taminiau, medeoprichter van KredietUnie Regio Tilburg in 2015, deelt zijn inzichten en ervaringen in een interview dat een periode van bijna tien jaar betrokkenheid en groei bij KRT omvat.

Inspiratie en Actie

“In 2013, te midden van de financiële onrust van de kredietcrisis, voelde ik na mijn pensionering de drang om actief te blijven. Mijn betrokkenheid bij Midpoint in de functie van kwartiermaker van het Huis van de Financiering, bracht me in contact met een initiatief om het MKB te ondersteunen. Dit initiatief werd genomen door Ronald Lampe van de Vereniging Kredietunie Nederland (VKN). Na geruime voorbereiding resulteerde dit in de oprichting van KredietUnie Regio Tilburg in 2015.”

Toewijding en Betrokkenheid

Bart vervolgt: “Vanaf het begin stond ik volledig achter dit initiatief! Mijn achtergrond in de banksector en mijn uitgebreide netwerk waren van grote waarde bij het aantrekken van leden en financieringen. Het vermogen om naar de behoeften van ondernemers te luisteren, is iets wat ik van nature bezit.”

Groei en Inspiratie

Gedurende de afgelopen jaren heeft Bart een actieve rol gespeeld in het werven van nieuwe leden en het verstrekken van financieringen. Zijn optimisme en positieve instelling hebben niet alleen deuren geopend, maar ook de ondernemers in Tilburg ondersteund. Als voorzitter van KRT heeft hij een flinke impact gehad op de groei en richting van de organisatie.

Toekomstvisie

Met een blik op de toekomst ziet Bart De KRT blijven groeien en nog meer financieringen mogelijk maken. “Ik hoop dat ook jonge ondernemers zullen toetreden tot het ledenbestand van De KRT.

Als lijfspreuk houdt Bart vast aan het idee dat het glas altijd halfvol is: dit weerspiegelt zijn positieve kijk op het leven. 9 Jaar bij KredietUnie Regio Tilburg getuigt van toewijding, groei en een voortdurende inzet van het ondersteunen van de ondernemers in de regio!