Ontdek het inspirerende verhaal van Pieter van Opstal, directeur van Dubré B.V.

Pieter van Opstal, de gedreven directeur van Dubré B.V., deelt zijn ondernemersreis sinds de overname van Machinefabriek H.C. Vorselaars in maart 2022. Deze overname betekende niet alleen het verkrijgen van een machinebouwexpertise en klantenbestand, maar ook een financiële uitdaging. Pieter klopte aan bij de Kredietunie Regio Tilburg (KRT), na een omweg langs Rabobank en crowdfunding. De KRT bood binnen vier weken de benodigde financiële ondersteuning én daarbij ook een snel en succesvol proces, waarbij het risico slim werd verspreid.

Met de overname heeft Dubré niet alleen het klantenbestand en twee bekwame vakmensen overgenomen, maar ook een uitbreiding gerealiseerd in het productassortiment. In 2022, dankzij een doordacht bedrijfsplan, bleek het al een succes, met de overname van twee medewerkers en de voormalige eigenaar. Het bedrijf telt nu tien medewerkers in totaal.

Pieter deelt ook zijn ervaring met de KRT, waar het proces van presentatie tot goedkeuring slechts een maand duurde. Met een lening van €90k, verstrekt door de KRT, toont Pieter elk kwartaal de cijfers en ontvangt hij begeleiding van een toegewijde coach.

Ondanks de uitdagingen in de markt, blijft Pieter optimistisch en benadrukt hij de waarde van transparantie. Het delen van zorgen met de KRT stelde hem in staat om oplossingen te verkennen, zoals slimme productie om korte en middellange doelen voor 2023 te bereiken.

Met een rijke geschiedenis als ondernemer, van familiebedrijf tot loondienst, en opnieuw als ondernemer op zijn vijftigste, kijkt Pieter vol vertrouwen naar de toekomst. Ondanks de uitdagingen ziet hij kansen in meer reparatie, onderhoud van machines en machine onderdelen in food- en non food industrie, energietransitie, bio Tech- en farmaceutische industrieën en kortere levertijden. Als leerbedrijf in samenwerking met Midpoint blijft Dubré B.V. een dynamische speler in de regio Tilburg, een inspiratie voor ondernemerschap en groei.